Likdoorn voet

likdoorn boetVerreweg de meeste likdoorns ontstaan op de voet. Tegelijkertijd is de voet ook één van de meest vervelende plekken om een likdoorn te hebben. De voet heeft dagelijks veel te voorduren, een likdoorn op de voet krijgt op een dag ook veel te voorduren, wat erg pijnlijk kan zijn.

Waarom de voet?

De voeten staan dagelijks onder veel druk en wrijving. Het grootste deel van de dag zijn ze verpakt in strakke schoenen en moeten ze het volledige lichaamsgewicht dragen. Beweging hierbij zorgt voor wrijving en nog meer druk. Bij goed schoeisel hoeft dit geen enkel probleem te zijn. Als het schoeisel niet goed is, of de huid verzwakt is, kunnen er zich echter likdoorns ontwikkelen. Puur omdat de voet zoveel druk en wrijving te voortduren heeft, ontstaan juist hier de likdoorns.

Likdoorn voet voorkomen

Een likdoorn onder de voet kan vrijwel volledig voorkomen worden door goed schoeisel te dragen en goed op te letten dat er geen gevoelige plekken op de voet zijn die pijnlijk aanvoelen. Dit zijn de risicoplekken voor het ontstaan van een likdoorn.

Likdoorn voet behandelen

Een likdoorn onder de voet is goed behandelbaar. De likdoorn kan worden aangestipt, er kan gebruik worden gemaakt van likdoornpleisters en -ringen of de likdoorn kan worden weg gesneden/gestreept. Op de pagina likdoorn verwijderen staan manieren om zelfde likdoorn te verwijderen. Op de pagina likdoorn behandelen wordt er ingegaan op de types likdoorns en de keuzes die op basis hiervan worden gemaakt voor de behandeling.