Likdoorn bij kind

Hoewel een likdoorn bij kind minder vaak voorkomt dan bij volwassenen, is het zeker mogelijk. De likdoorn van een kind verschilt niks van die van een volwassenen. Hij ontstaat op dezelfde manier en verdwijnt weer op dezelfde manier

Behandelen likdoorn bij kind

De behandeling van een likdoorn bij een kind geschied op dezelfde manier als de behandeling van een likdoorn bij een volwassene. De likdoorn moet worden ontlast. Dit kan worden gedaan door het schoeisel te verbeteren in het geval van een likdoorn bij de voet, of het dragen van handschoenen bij een likdoorn op de handen. Daarnaast kan men likdoornpleisters en -ringen gebruiken. Waar mogelijk kan een likdoorn ook nog weg gesneden/geschraapt worden.

Waar het kind op moet letten

Zorg ervoor dat uw kind niet teveel aan de likdoorn zit en er zeker niet op gaat duwen. Hoewel de pijn die dit veroorzaakt misschien als ontmoedigend genoeg is, kan het toch verstandig zijn dit te benadrukken. Extra druk op de likdoorn kan de overlast die de likdoorn veroorzaakt verder vergroten. Maak uw kind daarnaast bewust van de gevolgen van grote druk of wrijving op de huid. Zo kan het kind ook zelf op tijd opmerken als schoenen niet lekker zitten. Op deze manier kan het kind zelf meehelpen een likdoorn te voorkomen.